Anketa

Kako se vam zdi spletna Stran Gostilne Gaberšek?
 

 

 

 

 

Trenutno ste tukaj:
Turistične Zanimivosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 21 Marec 2007 17:33

 Image

                                                        

KATOLIŠKA CERKEV KOZMA IN DAMIJANA V KUZMI

 Zdravniškima zavetnikoma posvečena cerkev sv. Kozme in Damijana je iz leta 1863.        Današnjo podobo je dobila leta 1969. Je primer nezahtevnih stavbnih gradenj v 19. stoletju, enako velja za notranjo opremo.                                                                                        Prenovljena je bila po načrtih arhitektke Majde Nerimova, poslikal jo je slikar Lojze Perko v sgrafit tehniki, ki je vredna ogleda

 


                           
     

EVANGELIČANSKA CERKEV NA GORNJIH SLAVČEIH

 Cerkev je bila zgrajena že leta 1904. Današnjo podobo je dobila leta 1928.                     V Cerkvi se nahajajo lepe dvomanualne orgle z dvanajstimi registri. Poslikana je bila s strani znanega slikarja iz Veržeja. Cerkev je središče zbiranja ob nedeljah in sicer zbiranja vernih luteranov, ki jih tukaj ni malo.

 


 

 

 

 

 


 ZELIŠČNI PARK V KUZMI

V Kuzmi oz. natačneje v bivši stražarnici je vzpostavljen zeliščni park zaradi namena pridelave zeliščnih rastlin. Z tem bi se v občini krepil nekdanji stik z naravnimi izdelki in pa možnost morebitne zaposlitve v tem oz. pridelavi teh rastlin. 

                                                                                                                                 


spominski park

 

SPOMINSKI PARK V KUZMI

Spominski park je bil postavljen kot zahvala pripadnikom teritorialne obrambe in rezervnim policistom. Vsi omenjeni so sodelovali pri bojih za osamosvojitev Slovenije in so junija 1991 ubranili mednarodni mejni prehod Kuzma ter zavzeli stražarnico v Kuzmi.


 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 23 April 2007 13:03
 
Vreme