Anketa

Kako se vam zdi spletna Stran Gostilne Gaberšek?
 

 

 

 

 

Trenutno ste tukaj:
Tromejnik PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 21 Marec 2007 13:21

Image

   Tromejnik na Goričkem je mejna točka med Slovenijo, Avstrijo in   Madžarsko.  Mejni kamen v obliki piramide so postavili leta 1924.   Na   njem imamo možnost, da vidimo različne letnice. Kar priča o tem,   da   meje niso bile enotno določene.  Slovenski grb je bil na mejnem   kamnu nameščen leta 1993.

  Tromejnik je dostopen iz več smeri. Iz Kuzme vodi dobro označena   daljša turistična pot čez Matjaševce. Po vzponu prispemo do hiš, ki   so   na sami meji z Avstrijo.

      Med Matjaševci in tromejnikom se gibljemo po poti, ki jo uporabljajo naši in avstrijski prebivalci. Tu je maloobmejni prehod Matjaševci. Po gozdnem robu ali skozi gozd prispemo do tromejnika, kjer je prijetno posedeti in počiti. 

Vračamo se lahko po krajši gozdni poti ali po daljši poti čez Trdkovo. Mnogi se radi ustavijo pri stari karavli, od koder je lep razgled na dolino. V Trdkovi so obiskovalci pozorni na mogočen več deset let star hrast, ki stoji v križišču za Kuzmo.

Krajša pot, ki jo uporabljajo motorizirani obiskovalci, se prične v Doliču, kamor se najlaže pride po cesti Kuzma - Dolič. Smerokazi nas vodijo do urejenega parkirišča.

Tod je urejena Gozdna učna pot Tromejnik. Več o gozdni učni poti si lahko preberete tukaj

 

Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 23 April 2007 23:49
 
Vreme